Terug

Emiel Nijenhuis


Geboren in Achterhoek waarna ik begin 20 naar Enschede ben verhuisd om daar te gaan studeren. Na een opleiding commerciële economie en small business heb ik mij verder ontwikkeld in veranderkunde en kennismanagement. Na mijn studie ben ik bij TSM Business School begonnen in de rol als innovatieversneller en volgde ik nog een studie professioneel projectmanagement. Een leerzame periode waar ik bij veel organisaties in de keuken mocht kijken. Na 3 jaar heb ik bewust ontslag genomen waarna ik voor mezelf ben begonnen waarbij ik me heb gespecialiseerd in teamontwikkeling, talentmanagement, generatieleren en organisatieontwikkeling.

In mijn tienerjaren had ik naast interesse in het ondernemerschap een hunkering naar het spirituele. Ik las er veel boeken over en begon steeds meer te merken en te voelen dat de weg van de mentale studies me eigenlijk steeds meer afbrachten van waar het in het leven in essentie over gaat. Toen ik een paar jaar in Enschede woonde ben ik begonnen met een ZEN meditatiecursus welke ik dagelijks in de praktijk bracht en gedurende een aantal jaren zag ik steeds meer in dat hoe ik op moment in het leven stond niet passend was bij wie ik in essentie ben en wil zijn.

Op mijn 27e kwam ik in aanraking met het Sjamanisme en al snel voelde ik aan alles dat dit pad, hoe spannend ook, een pad was waar ik naar verlangde. Een pad van bewustwording op alle vlakken van het leven. Ik schreef me telkens weer in voor workshops en opleidingen en na een aantal jaren heb ik mij gecommitteerd aan een intensief persoonlijk ontwikkeltraject wat nu al meer dan 8 jaar duurt. Niet een traject van af en toe een training maar een intensief studentschap met dagelijkse studie en veel commitment. Een proces van vallen en opstaan en leren te zien welke energieën er onder de oppervlakte spelen bij zowel mezelf, anderen, als maatschappelijke situaties. Tijdens dit studentschap heb ik ook healing en reading technieken geleerd welke ik vanuit Living your Nature in de praktijk breng.

Ik ben heel dankbaar dat mijn mentor samen met mij Living your Nature op heeft willen richten.