Terug

ir. Wim-Jan Bouman


Geboren in 1961 en opgegroeid in Oldenzaal ervoer ik vanaf prille jeugd een diepe verbondenheid met de natuur en had ik een voor mij natuurlijke fascinatie voor de spirituele wereld, het ongeziene en ongrijpbare. Na het doen van het Atheneum ben ik celbiologie gaan studeren in Wageningen. Tijdens deze studie merkte ik steeds weer dat de wetenschap duidelijk niet de antwoorden had die ik zocht. Ik studeerde af en vervolgde mijn weg op zoek naar herkenning die ik vanuit passie voelde voor het spirituele, het ongeziene, energetische, het geheel van al wat is, mysterie.

Ik verdiepte me in de oosterse filosofie en Tai Chi en meer en meer werd me duidelijk dat ik vanuit een holistische, energetische en natuurlijke zienswijze mensen wilde gaan helpen. Dat wilde ik op een goede en gedegen manier gaan doen, met een westerse therapeutische achtergrond. Ik volgde daarom de opleiding als fysiotherapeut en onderwijl ontwikkelde ik me verder , zoekende naar hetgeen wat ik zocht. Deed opleidingen en cursussen als Reiki, magnetiseren, holistic pulsing, Bu Qi, traditionele chinese geneeskunde, acupunctuur, Tai Chi ( waarin ik ook les gaf).

Al werkende als fysiotherapeut spoorde ik mezelf constant aan om door te gaan, te blijven “zoeken” naar hetgeen wat ik diep van binnen eigenlijk zocht. En in 1995 kwam datgene waar ik zo naar verlangde, ik kwam in contact met een oude sjamanistische traditie, voor mij was het meteen een thuis komen. Deze traditie was zo anders dan anderen, to the point en zelf je verantwoording nemend over het gecreëerde in ons mensen leven.

Ik besloot de diepte in te duiken en het commitment wat ik voelde aan te gaan, er volgde een intensief 12 jarig persoonlijke training van onschatbare waarde. Geen training van af en toe een weekend maar 12 jaar fulltime. Waarin ik een bewustzijn ontwikkelde die maakt dat ik het werk kan doen zoals ik dat heden ten dage bewerkstellig. Dit alles is de heelheid van mijn zijn, wat zich vooral in mijn werk uit maar ook in mijn verdere leven.

Ook het zelf ervaren van ziektes en het geleerde daarop toepassen heb ik me op een bewuste manier eigen gemaakt. Volledig genezen van chronische astma, vele allergieën, sarcoidosis (auto-immuunziekte) en een beroerte …waardoor ik grotendeels verlamd was… Dit alles heb ik weten te genezen door hetgeen toe te passen wat ik wist zonder hulp van het reguliere want die konden me niet helpen te herstellen.

Het geestelijk nog verder ontwikkelen is een voor mij natuurlijk iets en een continue proces, ondersteund door mijn vrouw waarmee ik samen deze weg van onschatbare waarde bewandel. Toegewijd aan het Geheel en dit ten dienste stellen aan anderen! Je zal mij niet als verklede sjamaan treffen en ik zal mezelf ook nooit zo noemen uit respect voor de wijzen die hierin zijn voorgegaan!